Sociala Medier Påverkar Samhället

Sluta stirra på en skärm hela dagen!

Den växande populariteten hos sociala medier och applikationer har haft många positiva och negativa konsekvenser för samhället.

Sociala medier har revolutionerat hur vi ser oss själva, hur vi ser andra och hur vi interagerar med världen runt oss. Medan sociala medier har många positiva konsekvenser, bland annat att främja medvetenhet om specifika orsaker, reklamföretag och hjälpa fostra vänskap mellan individer som kanske aldrig hade mött varandra utan sociala nätverk kan överanvändningen av sociala mediers nätverk också leda till negativa konsekvenser.

Även om det finns otaliga spännande förbättringar inom teknik och sociala medier har kraftigt ökat kommunikationen över kulturer och positivt uppmärksammat händelser runt om i världen, är det absolut nödvändigt att vi undersöker de negativa konsekvenserna som användningen av sociala medier har haft på den mänskliga erfarenheten.

Överanvändningen av sociala medier är ett globalt problem som påverkar alla generationer och forskning har visat att betydande internetanvändning kan ha en mycket negativ inverkan på vår mentala och emotionella hälsa.

Eftersom populariteten hos sociala medier fortsätter växa, fortsätter nät som Twitter, Facebook och Instagram att utvecklas. Tre positiva konsekvenser av sociala medier är reklam, nätverk och självuttryck.

Från ett reklamperspektiv erbjuder sociala medier en bra kanal för välgörenhetsorganisationer, företag och individer att marknadsföra sig. Sociala medier kan användas som en kanal för globala organisationer för att sprida medvetenhet om orsakerna de stöder och sprida positiva nyheter som traditionella medier ofta inte täcker. Förutom att göra annonser mer tillgängliga via sociala medier har dessa nätverk hjälpt till att skapa relationer och ansluta människor runt om i världen.

Sociala medier tillåter också självuttryck och kan fungera som ett kreativt utlopp för individer att uttrycka sig, dela med sig av sina konstverk och dela sin röst på specifika ämnen. Att kunna uttrycka sig på ett hälsosamt sätt är en mycket viktig del av den mänskliga erfarenheten, och sociala medier kan vara en bra kanal för unga vuxna.

En extra fördel för sociala medier inkluderar följande inspirerande sociala medier konton, såsom fitness eller hälsoinspirerade Instagram konton, som kan vara motiverande för anhängare.

Medan sociala medier har gynnat samhället, kan för mycket av det goda alltid leda till negativa effekter.

Kraftig teknikanvändning leder ofta till missbruk, särskilt hos tonåringar och unga vuxna. Denna beroende är dock inte begränsad till millennierna, eftersom fler och fler vuxna från äldre generationer börjar använda sociala nätverk för att hålla kontakten med sina vänner och familjer. Att spendera otaliga timmar på de sociala sidorna kan distrahera fokus och uppmärksamhet från en viss uppgift eller uppgift.

Tillsammans med kampen för att vara uppmärksam, många människor som utnyttjar sociala medier eller använder sociala medier som deras huvudsakliga form av kommunikationsrapport, känner sig oroliga och deprimerade efter överanvändning av sociala medier.

Symtom på ångest, depression och tvångssyndrom kan utlösas av överanvändning av sociala medier, eftersom individer är ständigt oroade över sina inlägg och kommunicerar med andra.

Sociala medier får också många unga vuxna att jämföra sig med andra och avundas ett liv som kanske inte kan uppnås, eftersom många varumärken och individer endast delar en liten andel av sina liv online. Det är viktigt att komma ihåg att en Instagram eller Twitter bara kan återspegla de “bästa” delarna av en persons liv och är inte en korrekt representation av dem som helhet.

Det är absolut nödvändigt att tonåringar och unga vuxna kommer ihåg att sociala medier inte alltid skildrar hela historien och att äkta kommunikationsförmåga är viktigare än sociala medier.

Att låta sociala medier förhindra dig från att uppleva äkta mänskliga erfarenheter, som att tillbringa tid med familjen eller spendera tid utomhus, kan vara mycket ohälsosamt.

I en artikel med titeln “Tweets, Texts, Email and Posts” utforskar författaren Tony Dokoupil historien om en man som heter Jason Russell. Russell vidarebefordrade en länk till en internetdokumentär kallad “Kony 2012”, som delade hans djupt personliga webbupplevelser om afrikansk krigsherre Joseph Kony. Filmen fick mer än 70 miljoner visningar på mindre än en vecka.

Medan filmen fick medvetenhet om de problem som afrikanska barn och barnsoldater möter, hade den plötsliga berömmelsen en betydande inverkan på Russell. Russell började besegra antalet mottagna synpunkter och så småningom genomgick vilka läkare som nu kallar en tillfällig psykotisk paus.

Efter att du har skickat ett citat av Martin Luther King, “Om du inte kan flyga, kör sedan, om du inte kan springa gå sedan, om du inte kan gå, krypa sedan men vad du än gör måste du fortsätta framåt , “Russell tog av sig kläderna, gick till hörnet av en upptagen skärningspunkt och klättrade upprepade gånger betongen med båda palmerna som rantade om djävulen.

Detta är bara ett exempel på hur sociala media kan ha både positiva och negativa konsekvenser för en individ, eftersom berömmelsen har orsakat svåra psykiska konsekvenser för Russell, men också medveten om en växande epidemi hos barnsoldater.

Medan jag personligen inte har haft psykiska hälsoeffekter över hur många som jag har fått eller inte har kommit på ett inlägg, tenderar jag att bli besatt över det. Om jag inte får önskad mängd liknande på en bild som jag har lagt upp på Instagram, tar jag bara bort den.

Ju mer jag gillar, desto bättre känner jag mig själv.

Detta har jag försökt att arbeta på eftersom antalet gillar jag får inte påverkar hur jag känner mig. Många unga vuxna jämställer en del av sin identitet eller egenvärde med antalet liknande som de mottar på ett inlägg och glömmer att ett inlägg inte definierar vem du är som person och borde inte förändra hur du ser dig själv.

Min användning av sociala medier har minskat avsevärt, men jag oroar mig fortfarande över antalet gillar jag får eftersom jag vill använda sociala medier som ett sätt att uttrycka mig och dela mina idéer med andra. Att komma ihåg syftet bakom det jag lägger upp och försöker identifiera syftet med det jag delar på sociala nätverk hjälper mig att identifiera om antalet tycker om saker.

Sedan jag började på universitetet har jag i stor utsträckning granskat effekterna som sociala medier har på en person. Specifikt har jag undersökt hur användningen av sociala medier påverkar min egen generation. Det kan verka självklart, men jag har märkt att jag gör bäst i klasser när jag är mindre på min telefon.

Även om det här kan tyckas uppenbart för dig, är det ibland det enklaste vi överväger när det gäller användningen av sociala medier. Jag har starkt övervägt att ansluta mig till “unplugging”-rörelsen, men jag kan inte ta mig till att göra det. Om det inte säger något om de effekter som sociala nätverk har på en person, är jag inte säker på vad som ska.

Unplugging tar bort dig av sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Även om användningen av mina sociala medier har blivit mindre av ett problem, kämpar jag fortfarande med att stanna kvar från min telefon och vara inblandad i den “riktiga världen”.

Sociala media har gjort vårt samhälle både bättre och sämre

Det är upp till oss att bestämma hur vi ser sociala medier och hur vi tillåter socialt nätverkande att antingen dra nytta av eller skada våra liv. Det är absolut nödvändigt att komma ihåg att den genuina mänskliga erfarenheten av att kunna kommunicera personligen, nätverk i person och bilda relationer med andra överväger sociala medier. Det är också viktigt att komma ihåg att antalet gillar eller aktier du får inte definierar vem du är eller din egen värdighet.

Ju mer utbildade jag blir och ju mindre tid jag spenderar på sociala medier, desto mer inser jag att det finns mycket mer till livet än att sitta bakom en skärm hela dagen.